Selmer Saxofoondag Assen

logo-selmerB.I.N. / Selmer organiseert in samenwerking met de Muziekbond Groningen Drenthe op zaterdag 10 februari een Selmer Saxofoondag in Assen.

Deze dag staat onder artistieke leiding van Johan van der Linden (o.a. internationaal solist, hoofdvakdocent ArtEZ Conservatorium Zwolle en HKU Conservatorium Utrecht, Nederlands Blazers Ensemble), met ondersteuning van het ArtEZ/HKU Saxophone Orchestra.

Deze Selmer Saxofoondag is speciaal bedoeld voor de gevorderde speler: het programma is toegespitst op saxofonisten met minimaal muziekschoolniveau B/ of vergelijkbare speelervaring.

selmer-1Tijdens de dag zal met de deelnemers en het ArtEZ/HKU Saxophone Orchestra een saxofoonorkest samengesteld worden. Hiervoor is nieuw, gevarieerd repertoire samengesteld, de deelnemers krijgen de bladmuziek vooraf ter voorbereiding thuis gestuurd.

Naast de tutti onderdelen zullen de sopraan-, alt-, tenor-, en baritonsaxofonisten in aparte groepen verdeeld worden waardoor Johan van der Linden, ondersteund door de leden van het ArtEZ/HKU Saxophone Orchestra, meer aandacht kan geven aan deze verschillende disciplines binnen de saxofoonfamilie.
Natuurlijk komen de standaard onderwerpen aan bod, zoals klank, ademhaling, moderne technieken, samenspel, intonatie. Daarnaast hebben de deelnemers de mogelijkheid vooraf zelf aan te geven welke aspecten van het saxofoonspel men graag behandeld wil hebben.

 

Het ArtEZ / HKU Saxophone Orchestra is een ensemble dat bestaat uit klassieke saxofoonstudenten aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle en het Conservatorium in Utrecht (HKU). Onder leiding van hun docent Johan van der Linden spelen de vakstudenten jaarlijks een programma van  kamermuziek met uitdagend repertoire. Verrassende arrangementen, maar ook modern repertoire speciaal geschreven voor dit bekende ensemble. Kleurrijk, gewaagd, vdlavontuurlijk, bescheiden, briljant en soms een beetje naugthy…………..!

 

De Selmer Saxofoondag wordt zaterdag 10 februari 2018 georganiseerd in

Multifunctioneel Centrum Het Schakelveld te Assen
Witterhoofdweg 1
9405 HX Assen

Aanvang 10.00 uur, omstreeks 16.00 uur zal de dag met een concert van het ArtEZ / HKU Saxophone Orchestra en alle deelnemers gezamenlijk afgesloten.

 

Het inschrijfgeld voor deze dag bedraagt slechts € 25,-, in dit bedrag zijn alle kosten voor lunch, koffie en thee inbegrepen.
Klik hier om je direct aan te melden.