Gratis trainingsaanbod over besturen en fondsenwerving voor culturele verenigingen en stichtingen

Dit jaar kunnen makers en organisaties in de provincie Drenthe op het gebied van amateurkunst gebruik maken van een gratis trainingsaanbod. Vergroot bijvoorbeeld je kennis op het gebied van fondsenwerving en organisatie. Hieronder een overzicht van het huidige aanbod. Klik op de links voor meer informatie en aanmelden.

In 10 jaar een bloeiende vereniging

Een training voor besturen van amateurkunst organisaties. Effectief leden werven, geschikte bestuursleden vinden, de leden van de vereniging betrekken bij het dagelijkse reilen en zeilen, een toekomstplan maken.
Tijdens vier leerzame zaterdagen kom je erachter hoe je weer nieuwe energie krijgt in je vereniging.


Ondersteuning Sesam Academie

De SESAM academie staat vrijwilligersorganisaties met professioneel advies terzijde.

Je kan met de SESAM academie in gesprek gaan over:

  • Vraagstukken rondom strategie en organisatie 
  • Interim-bestuursleden 
  • Financiële vraagstukken 
  • Fondsenwerving 
  • Vrijwilligers- en donateursbeleid 
  • Marketing & communicatie 
  • Sociale veiligheid en vertrouwenspersonen 
  • Hulp om te voldoen aan wettelijke regelingen


Deskundige en ervaren adviseurs stellen hun kennis gratis ter beschikking. Wil je sparren met een SESAM Adviseur?

Stuur een mailtje naar: marjelle@kunstencultuur.nl 

Fondsenplatform Cultureel Avonturiers

Het platform biedt een groot overzicht van fondsen en online trainingen over de aanpak van fondsenwerving. De trainingen worden regelmatig herhaald. Meld je aan met een mailtje naar: marjelle@kunstencultuur.nl 

Over stichting Kunst & Cultuur (K&C)

Stichting Kunst & Cultuur (K&C) maakt zich sterk voor goed cultuuronderwijs op de scholen in Drenthe en Groningen en zet zich in voor de cultuurparticipatie In Drenthe. Met onze projecten en evenementen stimuleren we zoveel mogelijk mensen om deel te nemen aan of kennis te maken met kunst, cultuur en erfgoed. Talentontwikkeling en deskundigheidsbevordering zijn onze speerpunten in zowel de amateurkunsten, de professionele kunsten als het onderwijs. 

Ondersteuning

De medewerkers van K&C ondersteunen iedereen met vragen op het gebied van de kunsten. Van de amateurkunstenaar tot de professional! Van ontwerper in de creatieve industrie tot breakdancer en van beeldend kunstenaar tot popmuzikant. 
We hebben talentontwikkelingstrajecten, stimuleren samenwerkingen tussen kunstenaars en kunstdisciplines en delen onze kennis.
Je kunt ook altijd je plan of idee voorleggen aan een adviseur. Wij kijken met je mee en geven feedback.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en onze activiteiten op het gebied van kunst en cultuur in de vrije tijd? Abonneer je dan via deze link op de nieuwsbrief.
Meer weten? Bezoek onze site www.kunstencultuur.nl