Muziekvereniging Woudklank Zuidwolde zoekt dirigent m/v

Muziekvereniging Woudklank

Wij zijn Muziekvereniging Woudklank uit het mooie Drentse dorp Zuidwolde. In 2021 bestaan wij 50 jaar. Onze vereniging bestaat uit circa 100 leden verdeeld over drie orkesten en een slagwerkgroep. Het harmonieorkest bestaat uit ruim 50 muzikanten met een evenwichtige verdeling van instrumenten in zowel de hout-, koper- als slagwerkgroep. Wij zijn een actieve vereniging, waarbij leden hun steentje bijdragen in een van de vele commissies. Het gezamenlijk succesvol muziek maken, dat is wat we graag doen. Het verenigingsaspect en het plezier dat wij met elkaar hebben staat bij ons voorop!

 

Wie zoeken wij?

Voor ons harmonieorkest zijn wij op zoek naar een enthousiaste en inspirerende dirigent die in april 2021 feestelijk het stokje van onze huidige dirigent wil overnemen. Ben jij iemand die ons kan verrassen? Ben jij iemand die met eigentijdse en vernieuwende werkvormen kan zorgen voor een plezierige muzikale verbinding? Zorg jij voor muzikale groei van Woudklank?

 

Wat verwachten wij van jou?

  • Je hebt plezier en vaardigheid in het motiveren en enthousiasmeren van amateurmuzikanten
  • Je kan goed omgaan met verschillende leeftijden en muzikale niveaus. Je zorgt hierbij voor een goede balans tussen plezier en prestatie
  • Je bent in staat om de vereniging een eigentijds (vernieuwend) imago te geven, dat aantrekkelijk is voor publiek en (nieuwe) leden
  • Je bent betrokken bij de vereniging en je draagt graag je steentje bij aan onder andere ons wervingsbeleid en de ontwikkeling van de vereniging
  • Je kan goed samenwerken met bestuur, commissies en collega-dirigent/instructeur binnen de vereniging

 

Je hebt een pré als

  • je een uitgebreide repertoirekennis hebt, waarmee je muziek- en concertcommissie adviseert in keuze en niveau
  • je partijen kunt arrangeren gericht op de samenstelling van het orkest
  • je bent afgestudeerd aan een conservatorium op Directie HaFaBra of vergelijkbaar niveau
  • je ervaring hebt met het dirigeren van een harmonieorkest van minimaal 3de divisieniveau

 

Wat kun je van ons verwachten?

Sollicitatiegesprekken in 2020, uiteraard coronaproof. Een of meerdere proefdirecties maken deel uit van de sollicitatieprocedure. Aanstelling uiterlijk 1 april 2021. Je komt in een warm muzikaal nest met enthousiaste muzikanten van diverse leeftijden en niveaus.

 

Reageren

Voel jij een muzikale klik met Woudklank? Maak je interesse bekend via secretaris@woudklank.nl met een motivatie en cv. Dit kan tot uiterlijk 27 november 2020.

 

Meer informatie

Onze huidige repetitieavond is op donderdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur. In de zomervakantie repeteren wij niet. Je vindt meer over Woudklank op onze website www.woudklank.nl of op onze Facebookpagina. Daar lees je meer over onze verschillende orkesten, concerten en activiteiten.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Gerben Zijlstra via 06-21842940 of  voorzitter@woudklank.nl