Provinciale Jeugdorkestendag ‘Symfonica in D’!

‘Taal, toon, teken’

Na een jaar afwezigheid organiseren we weer de Provinciale Jeugdorkestendag ‘Symfonica in D’!

Dit jaar in het ATLAS theater in Emmen Je kunt je nu aanmelden!

De Provinciale Jeugdorkestendag ‘Symfonica in D’ is voor iedereen tussen de 6 en 21 jaar die een instrument bespeelt. Doel van de dag is: Samen muziek maken in een groot orkest!

Ook kinderen die graag zingen kunnen dit jaar weer meedoen. Een aantal muziekstukken wordt gepresenteerd met koor. Kinderen die niet zijn aangesloten bij één van de deelnemende kinderkoren kunnen ook meedoen.

Thema Taal, toon, teken

Onder begeleiding van het Symfonica in D-orkest worden meerdere nummers uitgevoerd. Op het repertoire staan muziekstukken rond het thema ‘Taal, toon, teken’. Het orkest en koor presenteren samen ‘Zelfs dan’, dat Martijje speciaal in coronatijd voor Symfonica in D heeft geschreven, en ‘de Blauwbilgorgel’. Een hele uitdaging voor koor en orkest! Daarnaast brengen koor en orkest ook nog een eigen repertoire ten gehore.

Leren door doen

Symfonica in D biedt jonge muzikanten of zangers de gelegenheid samen muziek te maken. Het spelen in dit orkest of zingen in het projectkoor is elk jaar weer een hele belevenis en bijzondere ervaring voor de deelnemers. Het orkest staat onder leiding van dirigent Roeland Robert met begeleiding van muziek- en koordocenten.

Datum: zaterdag 30 oktober 2021
Aanvangstijd voor het orkest: 9.30 -17.00 uur 
Aanvangstijd voor het koor: 9.30-17.00 uur (o.v.b) 
Locatie: ATLAS theater Emmen

Aanmelden kan t/m 12 oktober 2021 via: https://www.kunstencultuur.nl/symfonicaind

Kosten deelname: € 7,50 te voldoen bij de aanmelding. Restitutie van de deelnamekosten is niet mogelijk. Na betaling ontvangen de deelnemers een link om de muziek te downloaden.

Kaartjes publiek: € 2,50 p.p. Kaartjes voor het publiek worden t.z.t verkocht via de kassa van het ATLAS theater.
Voor wie? Jeugdorkesten, jeugdkoren, schoolorkesten, kinderen die graag zingen en leerlingen van particuliere muziek- en zangdocenten of muziekscholen.

Niveau van het repertoire voor het orkest

Viool: Beginners, 1e vingerstand / Viool: Gevorderd, 1e positie en begin 3e positie. Altviool: Vraag aan je docent. Cello: beginners, 1e vingerstand / Cello: Gevorderd, Grote greep / Contrabas: Vraag aan je docent /Blazers en slagwerk: Beginners A niveau / Gevorderden B niveau.

Informatie:

Website: www.symfonicaind.nl

Inhoudelijke informatie:

Maarten Gal / maartengal@gmail.com / 06 53154802 (muziek)
Sandra Wester / s.wester@methetico.nl / 06-25078416 (koren)


Praktische informatie:
Marjelle Over: marjelle@kunstencultuur.nl / 0592 336915 (inschrijven, downloaden, betalen etc.)
Greetje Kuipers / Greetje.Kuipers@dekunstbeweging.nl / 06 38014437

‘Symfonica in D’ is een initiatief van zelfstandige muziekdocenten, Stichting Kunst & Cultuur, ICO Partner in Kunst & Cultuur, De Kunstbeweging en Scala Centrum voor de Kunsten. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Drenthe, gemeente Emmen, Prins Bernhard Cultuurfonds en met hulp van Rotary Club Assen.

page2image19089232