SMP Nieuws

Uitslagen Podiumconcours 8 november Beilen

 

In een afgeladen Drenthehal in Beilen vond afgelopen zaterdag 8 november de primeur van het MGD Podiumconcours plaats. Maar liefst 11 slagwerkensembles streden om de hoogste plaats. De jury was in handen van Roel-Jan Jongsma, Theo van Kruistum en voorzitter Henk Smit. Met 8 eerste prijzen waaronder 3 met onderscheiding is duidelijk dat het niveau van de optredens hoog was. In de vierde divisie was de beker voor het hoogst aantal punten voor CMV David uit Oosterwolde. In de derde divisie was het Sint Jan uit Kilder die met de eer streek. De Woudklank uit Grootegast mocht in de tweede divisie de bokaal in ontvangst nemen. Het hoogst aantal punten in de eerste divisie en het hoogst van de dag was CMV Wilhelmina uit Bedum die met hun boeiende optreden maar liefst 92.84 punten kreeg toebedeeld. Een overzicht van de toegekende punten kunt u hieronder nalezen. 

De organisatie, blij met de grote belangstelling voor dit evenement, kijkt tevreden terug naar een geslaagd concours. De MGD feliciteert alle deelnemers met het behaalde resultaat.

 

Naam vereniging

divisie

punten

Prijs

Vriezenveense harmonie – B 4e divisie 80.17 1e
CMV David Oosterwolde 4e divisie 87.00 1e met promotie
St.Jan Kilder 3e divisie 90.59 1e met promotie en onderscheiding
Concordia Sibculo 2e divisie 77.08 2e
Woudklank Grootegast 2e divisie 82.25 1e
Crescendo Ommen 2e divisie 73.92 2e
St. Caecilia Geesteren 2e divisie 76.92 2e
Elspeets Fanfare Korps 1e divisie 90.84 1e met onderscheiding
CMV Wilhelmina Bedum 1e divisie 92.84 1e met onderscheiding
MV Excelsior Winterswijk 1e divisie 85.50 1e
Vriezenveense harmonie – A 1e divisie 88.08 1e

 

Bekers zijn gewonnen door:

4e divisie              Vriezenveense harmonie B

3e divisie              St Jan Kilder

2e divisie              Woudklank Grootegast

1e divisie              CMV Wilhelmina Bedum

                                                                                                                                                                                                                                

 

 

NATIONAAL CONGRES MARS SHOW EN SLAGWERKENSEMBLES

 

Zoals vorig jaar al toegezegd zal ook dit jaar weer het Nationaal Congres Mars,Show en Percussie plaats vinden. Luisterend naar het werkveld is gekozen om als datum toch zoals tot enkele jaren terug gebruikelijk was,  aan te houden de zaterdag na de officiële Sinterklaasintocht, zijnde zaterdag 22 november 2014.

Op zaterdag 22 november 2014 zal dan ook het 3e Nationaal Congres Mars, Show en Percussie / Slagwerkensembles worden gehouden. Dit zal plaats vinden in Hotel De Witte Bergen, gelegen aan de  A 1 – Amersfoort – Amsterdam ter hoogte van Eemnes/Laren.  Inloop en ontvangst zal zijn vanaf 10.30 uur, terwijl het congres zal aanvangen om 11.00 en doorloopt tot de klok van 16.00.

Alle verdere informatie zal vanaf eind augustus te vinden zijn op de site van de KNMO, op de sites van de diverse bonden en alle overige media.

Wel zal in tegenstelling tot de afgelopen jaren, na de plenaire opening, gedurende de hele dag apart parallelsessies worden gehouden voor de sector concert slagwerkensembles.

                                                                                                                                                                                                                                

 

Podiumconcours 8 november 2014

 

Op 8 november wordt in de Drenthehal te Beilen het MGD podiumconcours georganiseerd.

Inmiddels heeft een aantal slagwerkensembles al aangegeven hiervoor belangstelling te hebben. De eerste inschrijvingen voor dit evenement zijn inmiddels binnen. Om alle ensembles in de regio de gelegenheid te geven zich op het concours te laten horen nodigt de MGD u als vereniging bij deze uit om u aan te melden. Deelnamekosten bedragen € 100 per vereniging.

Op het podiumconcours is het “Nationaal Reglement Concert Wedstrijden voor Slagwerkensembles 2014” van toepassing. Dit document is te vinden op deze website (klik hier) Op dezelfde plaats zijn ook de repertoria te vinden waaruit de te spelen muziek gekozen kan worden.

 

 

Belangstelling? Slagwerkensembles kunnen zich tot 1 september voor dit concours inschrijven, vul het inschrijfformulier in (klik hier) of stuur een berichtje naar: concourssecretaris@MGDonline.nl

 

MGD Online

Agenda