Concertconcours + Lef festival MGD/OMF 26 november 2022

Verslag Lef festival MGD/OMF d.d. 26 november 2022


Op zaterdag 26 november 2022 werd voor de tweede keer het LEF-festival georganiseerd in combinatie met het concertconcours. De organisatie lag in de gezamenlijke handen van MGD en OMF. Het was een prachtige dag. De deelnemende verenigingen waren vol lof over de prachtige accommodatie De Tamboer in Hoogeveen.

Vijf verenigingen, op zoek naar een podium en een uitdaging, namen deel aan het festival. Deelname mag met een geheel eigen programmakeuze, waarbij opgetreden kan worden met bijvoorbeeld eigen solisten. Ook de presentatie lag in handen van de verenigingen zelf en dit deed een ieder op geheel eigen wijze. Hierbij waren ook presentatoren die dit nog niet eerder hadden gedaan. Dat getuigt zeker van LEF!
Er waren een aantal bokalen te verdelen tijdens het festival. De presentatie bokaal en de LEF-prijs werd toegekend door een publieksjury. MV Prins Bernhard uit Emst presenteerde met gebruikmaking van een beamer, een headset en een artiest. Deze vereniging ging dan ook met de presentatie bokaal naar huis.
De LEF-prijs gaat niet om de beste uitvoering, maar draait om de vereniging met de meeste LEF in algemene zin. Deze prijs werd toegekend aan een vereniging met de kleinste 14-koppige bezetting van het festival, namelijk MV De Woldhoorn uit Tolbert.
De prijs voor de beste solist werd toegekend door de juryleden Jan de Haan, Rob Goorhuis en Arnold Span. De beste solist werd uiteindelijk een muzikant uit de saxgroep van CMV de Bazuin uit Tzummarum.

In het concoursgedeelte werden uitstekende resultaten geboekt. Drie eerste prijzen werden er uitgedeeld door de jury!!! De bokaal voor het beste inspeelwerk werd door de deskundige jury toegekend aan Chr.Brassband Advendo uit Burum. De beker voor de dagwinnaar van het concertconcours was eveneens voor Advendo uit Burum. Met maar liefst 90,5 punten behaalden ze in de 4e divisie een eerste prijs met recht op promotie en lof van de jury.


Tijdschema concertconcours + Lef festival MGD/OMF 26 november 2022

Klik hier om het schema te downloaden


de_tamboer

Op zaterdag 26 november 2022 organiseren de MGD en OMF weer een Lef festival in de Tamboer te Hoogeveen.
De inschrijvingen lopen goed maar er zijn nog enkele plaatsen vrij. Twijfelt u of uw vereniging mee zou kunnen doen qua bezetting dan is deelname aan het festival een mooie gelegenheid om toch een podium te hebben in het najaar.  U bent als vereniging heel welkom!

Concoursdeelname

Om verenigingen in de gelegenheid te stellen om in 2022 toch nog naar een concours te kunnen, hebben de muziekbonden MGD en OMF besloten om op 26 november a.s. te Hoogeveen naast het Lef festival ook concoursdeelname mogelijk te maken.

Bij deelname aan het concours worden er punten toegekend en krijgen de verenigingen een verslag van de jury.
Deelname is volgens het KNMO reglement Concertconcoursen, met promotie en degradatie regeling.

Voor inschrijving voor het najaarsconcertconcours verwijzen wij u naar ons inschrijfformulier. Klik op deze link.


Festival

Het festival is voor Harmonie, Fanfare, Brassbands en Jeugdorkesten. Ook kunnen orkesten met een onvolledige bezetting deelnemen. Gebruik van niet tot de vorm van het orkest behorende instrumenten is toegestaan. De orkesten kunnen hun programma zelf geheel vrij samenstellen met een maximale tijd van 30 minuten inclusief de tijd voor presentatie. De vereniging presenteert zelf het optreden waarbij ook gebruik gemaakt kan worden van moderne middelen zoals voice over, beamer etc.

De jury zal direct na elk optreden op het podium een opbouwend mondeling verslag doen en verder ontvangt elke vereniging na afloop een schriftelijk verslag en bij concoursdeelname ook punten. Deelnemende verenigingen in Hoogeveen (najaar 2021) en Drachten (voorjaar 2022) en het publiek vonden het mondeling verslag direct na het optreden heel aantrekkelijk. Er worden geen punten gegeven.


Er zijn prijzen voor de leukste presentatie van de vereniging en voor de vereniging die het meeste Lef vertoont. Ook is er een publieksprijs en een prijs voor de beste solist.

Het reglement met alle voorwaarden en bijzonderheden vindt u op de site van de MGD.