Bloazen Bliksem 2023

Op zaterdag 18 maart 2023 organiseren we onze jeugddag onder de naam “Bloazen Bliksem”.  Op deze dag staat onze jeugdige muzikant centraal. Het wordt een dag waar jeugdorkesten uit onze provincies van zich kunnen laten horen.

Na een aantal jaren dit evenement in het Groningse Warffum te hebben gehouden, gaan we dit keer naar De Bron in Assen.

Wat gaan we doen?

We zijn nog druk bezig met het programma, maar één ding is zeker, het wordt een mooie muzikale dag met veel plezier!


Jeugdorkestenfestival

We houden in elk geval een jeugdorkestenfestival waarbij jeugdorkesten verdeeld over de ochtend en de middag voor elkaar gaan spelen. De jeugdige muzikanten gaan luisteren naar elkaar en ook aan elkaar vertellen wat ze van elkaar vinden.

Het geheel wordt geleid door Ivo Kouwenhoven, niet alleen een geweldige componist die heel veel muziek heeft geschreven voor jeugdorkesten, maar ook een deskundige en motiverende inspirator voor jeugdige (en iets minder jeugdige) muzikanten.


Noord Nederlands Orkest (NNO)

Tegelijk wordt deze dag gebruikt als voorbereiding op een concert van het Noord Nederlands orkest (NNO). Dit concert maakt onderdeel uit van het evenement Groningen Brass Experience. Het is de bedoeling dat op 8 juni zo’n 100-150 jeugdige muzikanten samen met het NNO een concert geven in de grote zaal van SPOT/Oosterpoort Groningen.

Tijdens Bloazen Bliksem zal er ook gerepeteerd worden op de stukken met het NNO.


Kosten en aanmelden?

De kosten voor deelname zijn € 50 per jeugdorkest.
Schrijf je jeugdorkest in via deze link.


Als je niet meespeelt in een jeugdorkest maar wel graag mee wilt spelen met het NNO, dan kun je je individueel opgeven voor de repetities op 18 maart in Assen.
Neem hiervoor contact op met Alex van der Laan via 06 – 518 342 56 of mail naar: talent@mgdonline.nl.
Je kunt je ook inschrijven via de website: klik hier.

MGD Online

Agenda