Bloazen Bliksem 2024

Op zaterdag 20 april 2024 organiseren we onze jeugddag “Bloazen Bliksem” in De Bron te Assen.

Op deze dag staat onze jeugdige muzikant centraal. Het is een dag waar jeugdorkesten uit onze provincies van zich kunnen laten horen.

Jeugdorkestenfestival

We houden een jeugdorkestenfestival waarbij jeugdorkesten verdeeld over de ochtend en de middag voor elkaar spelen. Het geheel wordt geleid door Ivo Kouwenhoven, niet alleen een geweldige componist die heel veel muziek heeft geschreven voor jeugdorkesten, maar ook een deskundige en motiverende inspirator voor jeugdige (en iets minder jeugdige) muzikanten. Elk jeugdorkest speelt ongeveer 15 minuten.
Aan het einde van de dag is er een slotconcertje van alle jeugdorkesten. Hierbij worden stukken gespeeld die op 6 juni samengespeeld gaan worden met KMKJWF (zie hieronder). Op deze stukken zal 20 april ook worden gerepeteerd.

Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’(KMKJWF)

Bloazen Bliksem op 20 april wordt tevens gebruikt als voorbereiding op een concert met de KMKJWF. Dit concert maakt onderdeel uit van het evenement Groningen Brass Experience. Op donderdag 6 juni 2024 wordt er een spectaculair concert gehouden in Theater De Nieuwe Kolk te Assen met een samengesteld jeugdorkest van maximaal 100 muzikanten uit amateurorkesten uit de Noordelijke provincies. Doel is het betrekken en enthousiasmeren van onze jonge doelgroep voor de blaasmuziek. Dit concert wordt gedirigeerd door Frans-Aert Burghgraef, chef-dirigent van de KMKJWF. Tijdens dit concert zullen ook enige topsolisten samenspelen met de KMKJWF.

Kosten en aanmelden?

De kosten voor deelname zijn € 50 per jeugdorkest.
Je kunt je opgeven via onze website. Klik hier voor het inschrijfformulier.

Als je vereniging geen jeugdorkest heeft dat gaat deelnemen aan Bloazen Bliksem, maar er zijn wel jeugdleden die mee willen doen aan het concert met de KMKJWF dan is dat ook mogelijk, mits het maximaal aantal deelnemers nog niet is bereikt. De volgorde van inschrijving is hierbij bepalend. Deze deelname is dan gratis, op 20 april kan gebruik worden gemaakt van de repetitiemogelijkheid.


MGD Online

Agenda