Bloazen Bliksem 2022

Helaas hebben we moeten besluiten deze mooie dag op 1 oktober te annuleren.
We hebben, ook na herhaalde oproepen via o.a. Facebook en email, te weinig aanmeldingen ontvangen om deze dag door te kunnen laten gaan.

Op zaterdag 1 oktober 2022 houden we onze jeugddag onder de naam “Bloazen Bliksem”.  Op deze dag staat onze jeugdige muzikant centraal.

Na een aantal jaren dit evenement in het Groningse Warffum te hebben gehouden, gaan we dit keer naar het Atlas Theater in Emmen.

Wat gaan we doen?

Jeugdorkestenfestival

We houden een jeugdorkestenfestival waarbij jeugdorkesten verdeeld over de ochtend en de middag voor elkaar gaan spelen. De jeugdige muzikanten gaan luisteren naar elkaar en ook aan elkaar vertellen wat ze van elkaar vinden.

Het geheel wordt geleid door Ivo Kouwenhoven, niet alleen een geweldige componist die heel veel muziek heeft geschreven voor jeugdorkesten, maar ook een deskundige en motiverende inspirator voor jeugdige (en iets minder jeugdige) muzikanten.

Workshops

We houden workshops. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een zangworkshop (want zang is de basis van alle muziek), een workshop podiumpresentatie/drama, een orkest workshop en een ritmeworkshop.

Met de workshops willen we ons ook vooral richten op de nieuwe instroom muzikanten die vaak na de zomervakantie starten bij een jeugdorkest.

Play-in

De workshops en het jeugdorkestenfestival wisselen elkaar af. De deelnemers van het festival ’s morgens doen ’s middags workshops en de middag festivaldeelnemers doen ’s morgens de workshops.

Aan het einde van de dag is er voor alle deelnemers een play-in met de Provinciale Brassband Groningen.

Kosten en aanmelden?

De kosten voor deelname zijn € 50 per jeugdorkest.

Indien je geen deel uitmaakt van een jeugdorkest en mee wilt doen aan de workshops en de play-in, dan betaal je € 7,50.

Aanmelden kan tot uiterlijk 29 augustus a.s. via talent@mgdonline.nl of via het inschrijfformulier op de website van de MGD.

MGD Online

Agenda