29 Februari 2020 – Selmer Saxofoon en Klarinetdag

B.I.N. / Selmer organiseert in samenwerking met de Muziekbond Groningen Drenthe op zaterdag 29 februari 2020 een Selmer Saxofoon- & Klarinetdag in Assen. De artistieke leiding is in handen van Johan van der Linden en Joris Lumeij. Heb je minimaal diploma B of 3 a 4 jaar blaaservaring, geef je dan op voor deze leerzame dag. Ook als je geen Selmer instrument hebt kun je je hier voor opgeven.
De dag begint om 10 uur. Meer informatie? Klik op de link hier beneden!

 

Tijdens deze Selmer Saxofoon- & Klarinetdag zal met de deelnemers een saxofoonorkest en een klarinettenchoir samengesteld worden. Voor beide groepen is nieuw, gevarieerd repertoire samengesteld, de deelnemers krijgen de bladmuziek vooraf ter voorbereiding thuis gestuurd. Naast onderwerpen als ademhaling, klank, techniek, en samenspel wordt tevens aandacht besteed aan bijvoorbeeld het voorbereiden van een solo, podium_ of examenvrees, rieten, mondstukken, en de keuze van een set-up. De deelnemers kunnen tevens vooraf zelf aangeven welke aspecten van het saxofoon- of klarinetspel men graag behandeld wil hebben. 
Na de workshops zullen Johan van der Linden en Joris Lumeij tijdens de eindpresentatie tevens enkele duetten en battles spelen!!!
Het programma van deze dag is toegespitst op saxofonisten en klarinettisten met minimaal muziekschoolniveau B of 3-4 jaar speelervaring. Uiteraard zijn ook musici die op een ander merk instrument spelen dan Selmer van harte welkom!


Johan van der Linden studeerde in 1983 af voor Uitvoerend Musicus Saxofoon bij Dhr Ed Boogaard aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij volgde masterclasses bij o.a. Iwan Roth, Daniel Defayet, Frederik Hemke, Francois Daneels. In 1982 richtte hij samen met zijn collegae, André Arends, Arno Bornkamp en Willem van Merwijk het Aurelia Saxofoonkwartet op. Dit Saxofoonkwartet is uitgegroeid tot één van de toon aangevende kamermuziekensembles in de wereld. In 2013 verliet hij dit kwartet om zich meer te richten op zijn solistische activiteiten.
Van 1982 t/m 1990 was Johan van der Linden aangesteld als Saxofonist van de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag. Naast zijn huidige werkzaamheden als hoofdvak docent Saxofoon aan het Conservatorium in Zwolle en Utrecht is hij tevens werkzaam als freelance saxofonist bij het Nederlands Blazers Ensemble, Koninklijk Concertgebouw Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Radio Philharmonisch Orkest. Naast de drukke speel- en lespraktijk houdt Van der Linden zich ook bezig met het ontwikkelen van nieuw repertoire. Johan van der Linden speelt exclusief op Henri Selmer saxofoons (Sopraan III, Alt Reference, Alt Limited Edition, Tenor III, Bariton III).

 

Joris Lumeij (1978) studeerde hoofdvak klarinet met de bijvakken saxofoon, piano en HAFA-directie aan de conservatoria van Zwolle en Aken (D).
Zijn docenten waren o.a. Oscar Ramspek, André Kerver en Reinhard Feneberg. Hij volgde masterclasses bij Karl Leister (Berliner Philharmoniker), Stanley Drucker (New York Philharmonic), Arno Piters (Koninklijk Concertgebouworkest), en  Walter Boeykens (internationaal solist).
Vooraf aan zijn muziekstudies slaagde hij in 2001 aan de Pedagogische Academie Maastricht voor groepsleerkracht basisonderwijs met als vakspecialisatie muziek. In de periode 2007 – 2017 was Joris Lumeij 1e / solo-klarinettist bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso’ (KMK-JWF), Momenteel maakt hij deel uit van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Hij soleerde met tal van orkesten, waaronder de KMK-JWF kapel en is laureaat van de “Mgr. Ronckentrofee (heden “Finale Jonge Solisten”. Als kamermuziekspeler maakte hij deel uit van vele ad-hoc ensembles en een professioneel klarinettrio rondom oud-docent Kurt Delnoye.  Joris volgde directielessen bij o.a. Alex Schillings en Fried Dobbelstein. Hij was dirigent bij meerdere muziekkorpsen en dirigeerde met veel succes verschillende jeugd-orkesten in zijn geboorte-province Limburg.
Joris Lumeij speelt exclusief op de Henri Selmer Paris Privilège klarinetten!

 

De Selmer Saxofoon- & Klarinetdag wordt zaterdag 29 februari 2020 georganiseerd in:

Multifunctioneel Centrum Het Schakelveld te Assen.
Witterhoofdweg 1
9405 HX Assen

Aanvang 10.00 uur, omstreeks 15.30 uur zal de dag met een eindpresentatie waaraan beide groepen deelnemen, worden afgesloten. Het inschrijfgeld voor deze dag bedraagt slechts € 25,-, in dit bedrag zijn alle kosten voor de lunch, koffie en thee inbegrepen.

Kijk op http://selmer.nl/beheer/machform/view.php?id=26029 om je direct aan te melden, of neem contact op met info@selmer.nl.