Le Monde Saxofoondag (2 maart 2024)

Le Monde Saxophones en Muziekbond Groningen en Drenthe organiseren op zaterdag 2 maart 2024 een saxofoondag te Assen, o.l.v. Sjoerd Visser.

Deze dag is geschikt voor iedere amateursaxofonist die naast de harmonie e/o fanfare ook eens op een andere manier met de saxofoon in aanraking wil komen.
Tijdens deze dag zal Sjoerd Visser in een informele sfeer ingaan op de verschillende aspecten die bij het saxofoonspel van belang zijn zoals embouchure, ademhaling, klank, intonatie, houding, techniek, samenspel, rieten, mondstukken, keuze van je set-up, etc.
Uiteraard zijn ook saxofonisten die op een ander merk dan Le Monde spelen, van harte welkom!

Tijdens deze saxofoondag zal o.l.v. Sjoerd Visser zal een saxofoonorkest gevormd worden (van sopranino via sopraan-, alt-, tenor- en bariton- tot eventueel bassaxofoon).
Sjoerd Visser heeft repertoire geselecteerd waarbij het accent ligt op de saxofoon in de lichte muziek.
De benodigde bladmuziek krijgen de deelnemers na aanmelding toegestuurd, zodat iedereen zich thuis of op de les op deze dag kan voorbereiden.
De gekozen werken die gespeeld worden variëren van gemakkelijk tot pittiger maar steeds met partijen die voor iedereen speelbaar moeten zijn.
Er zal extra aandacht besteed worden aan de verschillende aspecten die in de lichte muziek van belang zijn zoals klankkleur, timing, articulatie en de beginselen van het improvisatiespel.

Als uitvoerend saxofonist probeert Sjoerd Visser zich zo breed mogelijk neer te zetten in het muzikale landschap van Nederland. Bij formaties zoals Seraph en Square Orange zit de kern van wat hij speelt, geworteld in de jazz en improvisatie. Maar uitstapjes naar de pop met Casino Royale, blackgospel bij de Convocation Bigband of zelfs Ierse folk met Volluck over de vloer (hierbij speelt hij de uillean pipes en Ierse whistles) zijn ook onderdeel van zijn speelveld.
Die laatste klinkt vreemd maar zijn liefde voor folk- en wereldmuziek is groot.
Zo groot dat in 2013 zijn eerste cd productie “de Oden van Salomo” een feit werd. Een project waarmee teksten van bijna 2000 jaar oud weer op muziek werden gezet; met elementen van Ierse folk, joodse klezmer, pop en improvisatie.
In de toekomst hoopt Sjoerd Visser zich als artistiek leider van diverse projecten, die zeker elementen zullen bevatten van de jazz en de wereld- en folkmuziek, te kunnen ontplooien.

In het verleden speelde Sjoerd Visser in vele andere bands en projecten, o.a. in de musical Dirty Dancing, Dock of the bay theatertournees (muziek van Otis Redding), de Stageband uit Groningen, het Noordpoolorkest, een Quincy Jones project, Fabian Willems, Geena, Reni en Elisa Krijgsman, New Wine zomerconferenties, Teenstreet conferenties, TV-opnames voor EO Checkpoint en EO Nederland Zingt, etc.
Naast de vele optredens maakt hij regelmatig opnames voor diverse artiesten of bands, en is als componist/arrangeur actief voor bijvoorbeeld de Convocation Bigband, de Oden van Salomo, Seraph, Square Orange, Inside Out, Geena e.a.

Als docent saxofoon heeft Sjoerd Visser zijn eigen lespraktijk in Assen.
Hij geeft al vanaf 2004 les en vindt het ontzettend leuk om zijn kennis en inspiratie door te geven aan anderen.
Sjoerd Visser volgde zijn opleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen van 2001 t/m 2005. Daarna volgde hij de Masteropleiding aan het Rotterdams Conservatorium welke hij vervolgens afrondde in 2007 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle; Het Artez Conservatorium.
Hij heeft les gehad van Jan Schoemaker, Miguel Martinez, Don Braden, Benjamin Herman, Simon Rigter en Rolf Delfos.

Sjoerd Visser speelt op de Le Monde Satellite Altsax in brass uitvoering, en de Le Monde Global Baritonsax in RAW finish.

De Le Monde Saxofoondag vindt plaats in MFA Het Schakelveld te Assen.
Witterhoofdweg 1, 9405 HX Assen.

Aanvang 10.00 uur, omstreeks 15.30 uur zal de dag worden afgesloten middels een gratis toegankelijk concertje waarin de deelnemers de ingestudeerde werken aan ouders, familie, collega’s, vrienden en bekenden kunnen laten horen (einde 16 uur).
Het inschrijfgeld voor deze dag bedraagt slechts € 20,-, dit is inclusief € 10,- voor koffie & thee tijdens de pauzes en een middaglunch.

Klik hier om je direct aan te melden.