Run op deelname aan de Dutch Open Brass Band Championships op 8 juni in Groningen

Ondanks het jonge bestaan van de Dutch Open Brass Band Championships (DOBC) in Groningen­ – namelijk 2 jaar – is de belangstelling groot. Het unieke concept heeft een grote aantrekkingskracht op bands uit binnen- en buitenland. De DOBC is een belangrijk onderdeel van de Groningen Brass Experience (GBE). Dit is een vierdaags festival met optredens binnen en buiten, educatieve activiteiten, samenwerkingsmogelijkheden tussen amateurmusici en professionals en crossovers tussen diverse muziekgenres.

Bij de DOBC mogen bands hun eigen 30 minuten durende programma samenstellen. Het programma moet bestaan uit één wedstrijdwerk naar keuze, op het niveau van de divisie waarin de brassband uitkomt. De resterende tijd wordt er een aanvullend programma gespeeld. De organisatie moedigt deelnemers aan om nieuw repertoire te spelen. In elke afdeling wordt een prijs toegekend voor het beste totaalprogramma en beste solist. Daarnaast is er één prijs voor het beste programma van alle deelnemers.

Deelnemers komen uit in drie divisies: 2de -, 1ste – en Kampioensdivisie. In 2023 heeft Brass Band Willebroek uit België de Kampioensdivisie gewonnen.

Inschrijven kan nog tot 1 december. Bij interesse om mee te doen, is het advies zich zo spoedig mogelijk aan te melden in verband met de beperkt beschikbare plekken.

Het volledige GBE programma is binnenkort bekend.

Voor meer informatie https://www.groningenbrass.com/dobc/
Contact DOBC: John Blanken
Correspondentieadres: contact@groningenbrass.comDOBC band on stage
DOBC tropheewinner 2023