Verslag en uitslag MGD zoekt Talent 2024

Op zaterdag 11 februari was het Kultuurhoes in Wehe den Hoorn het toneel van MGD zoekt Talent.

Er waren 17 deelnemers die het podium betraden voor een oordeel van de jury. Er waren optredens van blazers en slagwerkers en dit jaar mochten we zelfs drie ensembles begroeten, een slagwerkensemble en twee blazersensembles. Er waren een vijftal deelnemers die zich lieten begeleiden door een pianist. Wij juichen al deze initiatieven van harte toe!
De optredens werden beoordeeld door jurylid Dick Bolt. Voor de slagwerkers was er een extra persoon die de deelnemers voorzag van technische feedback over het optreden. Dit werd verzorgd door Hidde Postma, tweedejaars conservatoriumstudent op het Prins Claus Conservatorium in Groningen.
De hele ochtend konden de bezoekers genieten van leuke optredens met een mooie afwisseling tussen blaasmuziek en slagwerk in diverse divisies. De presentatie lag in handen van Harma Hulzebos. Harma stelde de (veelal jonge) kandidaten op hun gemak door een kort gesprekje met ze te hebben over onder andere hun hobby’s naast de muziek. Na de introductie speelde de kandidaat zijn of haar stuk en daarna voorzagen de heren Dick Bolt en Hidde Postma de talenten op een leuke manier van kritisch, maar bovenal opbouwend commentaar.

Een aantal deelnemers had ook een filmpje ingestuurd die vooraf beoordeeld was door een conservatoriumstudent. De kandidaat kreeg dan wat tips om aan te denken voor het optreden van vandaag. Veel kandidaten hadden deze tips ook ter harte genomen en de vooruitgang was zeker te zien!

De jury had voor drie kandidaten nog een extra prijs, namelijk een les van een docent van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Deze prijs ging naar Bastian Bos (trombone), Madelief Dijkinga (cornet) en Carsten Goelema (xylofoon).

Hieronder de volledige lijst met deelnemers en de jurywaardering. De foto’s van deze ochtend zijn te vinden onder het kopje ‘media’, of door hier te klikken.

Het was een zeer geslaagde ochtend in een ontspannen sfeer. We krijgen vooral terug dat de laagdrempeligheid om mee te doen heel fijn is. Dus denk nu alvast na om ook eens mee te doen aan MGD zoekt Talent en dan hopen we jullie volgend jaar weer te zien met een groei in het aantal deelnemers!

NaamVerenigingDivisieInstrumentPntPrijs 
Celine DokterSlagwerkensemble – AppingedamIntroductiemarimba851ste
Stefan PijperSlagwerkensemble – Appingedam Introductiekleine trom831ste
Naomi ToolsemaWilhelmina – BedumIntroductietrompet801ste 
Koen BrinksAmicitia – MusselkanaalIntroductieeuphonium891ste
Tess KrijgsheldImmanuël – UithuizermeedenIntroductiecornet831ste
Nienke AalbersSlagwerkensemble – Appingedam5demarimba841ste*
Tim van der MolenImmanuël – Uithuizermeeden5decornet821ste
Jaylinn DokterSlagwerkensemble – Appingedam5demarimba821ste 
Fabian AalbersSlagwerkensemble – Appingedam5detrom811ste 
Ensemble Oranje ’t ZandtOranje – ’t Zandt5deblaasensemble841ste
Lieke OlthofFanfare Concordia – Middelstum5debugel851ste
Leonie PijperSlagwerkensemble – Appingedam4demarimba811ste*
Madelief DijkingaImmanuël – Uithuizermeeden4decornet841ste*
Carsten GoelemaSlagwerkensemble – Appingedam3exylofoon821ste
Slagwerkgroep S.D.G.S.D.G. – Uithuizermeeden3eslagwerkensemble851ste*
Bastian BosImmanuël – Uithuizermeeden3etrombone871ste*
Jeugd Fanfare ConcordiaFanfare Concordia – Middelstum3ekoperensemble821ste

Divisiewinnaars voor slagwerk en blazers kregen een beker, deze deelnemers hebben een * achter hun naam.