Concertconcoursen en festivals van de MGD in de Tamboer te Hoogeveen

 

De Muziekbond Groningen en Drenthe heeft voor zaterdag 14 november 2015 en de jaren daarna de Univé-zaal van de Tamboer in Hoogeveen vastgelegd voor de concertconcoursen en festivals van de MGD.

Foto's van en voor theater de Tamboer in Hoogeveen.

Deze zaal is de grootste van de twee theaterzalen van de Tamboer en is een Toplocatie voor concoursen. Zowel de voormalige bonden CBOW als de KNFM hebben in het verleden hier concoursen georganiseerd, waarbij de deelnemers het predicaat “Toplocatie” aan de Tamboer hebben gegeven. Er wordt op 14 november 2015 gerekend op een vol programma. Verenigingen die graag mee willen doen kunnen verdere informatie, zoals een inschrijfformulier en voorwaarden, inzien op de website van de MGD www.mgdonline.nl. De MGD adviseert verenigingen die mee willen doen zo snel mogelijk in te schrijven omdat er veel deelnemers worden verwacht. Vol is vol!

In het kader van Groei en Bloei van de amateur-blaasmuziek in Nederland initieert de KNMO een aantal pilotprojecten. Een daarvan is festivaldeelname van orkesten tijdens een concertconcours. De MGD had hiervan de primeur in 2014 en wil verenigingen in 2015 ook graag de mogelijkheid bieden om als festivaldeelnemer mee te kunnen doen! Orkesten krijgen de mogelijkheid om als festivaldeelnemer in te schrijven aan een concertconcours. Dat wil zeggen dat men meedoet aan het concours en een vrij programma uitvoert. Het programma moet bestaan uit een inspeelwerk (koraal of mars) een werk naar keuze, zoals bijvoorbeeld uit het groot repertorium en een vrij werk (bv. lichte muziek en/of een werk met een solist). De jury die aanwezig is op het concertconcours, beoordeelt het optreden. Het reglement van deze festivalvorm treft u aan op de site van de MGD.

In 1997 opende Prins Willem Alexander officieel de vernieuwde Tamboer. Hoogeveen werd na 30 jaar weer de trendsetter in de Drentse theaterwereld.

De Univé zaal, waar de MGD haar concertconcours houdt, biedt plaats aan 800 personen. Een ruim podium voor onze deelnemende orkesten en ruim plaats voor de toeschouwers.

Univé zaal

 

Enkele feiten:

  • De toneelopening is 10 meter hoog, maximaal 14 meter en minimaal 10 meter breed.
  • Het toneel is 14 meter diep en 21 meter breed, exclusief coulissen.
  • De Univé zaal heeft een elektronische trekkenwand met 68 trekken en 4 zijtrekken.
  • Een ruime parkeerplaats is direct in de nabijheid van de Tamboer, een goede logistiek voor het instrumentarium.
  • De Tamboer heeft een bijzonder gezellig theatercafé en ook een erg gezellige foyer.