Crescendo Sleen zoekt een dirigent voor malletband/slagwerkgroep

29-12-2023

Wij zijn op zoek naar een:

Dirigent malletband/ slagwerkgroep

Onze malletband is onderdeel van Muziekvereniging Crescendo Sleen. Crescendo is een vereniging met een harmonie, een malletband en twee opleidingsorkesten voor beginnende muzikanten. De vereniging vindt het belangrijk om vernieuwend te blijven zonder het dorpse karakter te verliezen. We organiseren steeds weer aantrekkelijke creatieve concerten en zijn actief op de scholen. Crescendo heeft sinds 1961 een drumband, in 2002 is de drumband een malletband geworden. Nu breekt er een nieuwe fase voor ons aan. Uniek aan de malletband is de gevarieerde leeftijd van 10 tot 80 jaar. We bestaan uit 9 beginnende en ervaren leden. Op dit moment spelen we samen, maar als het mogelijk is willen we graag naar een nieuwe opzet voor de jeugd. We zijn een groep gemotiveerde leden, die ook graag nieuwe leden aan de vereniging wil binden.

Zo zien je werkzaamheden eruit

Wekelijks leid je onze repetitie in MFC De Brink in Sleen. De repetitie is op dinsdagavond, van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het liefst werken we toe naar een optreden. Geen vast stramien, maar samen bedachte optredens met wisselend repertoire en eventueel samenwerkingen met andere muzikanten of zang. In 2025 bestaat de vereniging 75 jaar. Een jaar met een muzikaal programma waar we graag deel van uitmaken. Wij verwachten van jou een actieve inbreng in de muziekkeuze en je denkt mee met de inhoud van concerten. Plezier hebben in muziek maken staat bij ons voorop. Een ontspannen sfeer bij de repetitie vinden we belangrijk, maar een beetje uitdaging kan geen kwaad. We spelen op zowel gestemd als ongestemd slagwerk. Wij omarmen jeugd bij onze vereniging en zijn benieuwd hoe jij daar een rol in kunt vervullen.

Wat bieden we jou

  • Een honorarium in overleg, passend bij ervaring en opleiding.
  • De vrijheid om de functie op een eigen creatieve manier vorm te geven.
  • Een uitgebreid instrumentarium.
  • Wij hebben de ambitie om te groeien.


Wat vragen we van jou

  • Je werkt als dirigent in een team met ons als muzikanten en met de vereniging.
  • Je kan omgaan met verschillende niveaus en een uitdagende bezetting.
  • Je bent gemotiveerd om het beste uit ons naar boven te halen.


Hebben we je interesse gewekt? Denk er gerust nog even over na, maar niet te lang. We ontvangen graag uiterlijk 21 januari 2024 je gemotiveerde reactie voorzien van CV. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op zaterdag 3 februari 2024. Een proefdirectie maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Solliciteren op deze functie kan via het mailadres vacature@crescendo-sleen.nl. Voor meer informatie over de functie of vragen over de procedure kun je contact opnemen met Sebina Scholten, 06 – 539 39 177