Fest der Blasmusik in Steenwijk strikt Ernst Hutter & Die Egerländer Musikanten – Das Original –

Wat is er nu mooier dan het eerste jubileum kracht bij zetten door het beste blaasorkest van de wereld te vragen op je festival. En dat is gelukt, want Ernst Hutter Die Egerländer Musikanten sluiten met een geweldig concert op 9 november het 5 Fest der Blasmusik af.

 
Na de dood van de wereldberoemde orkestleider Ernst Mosch, de oprichter en kapelmeester van Seine Original Egerländer Musikanten in 1999 nam Ernst Hutter in 2000 het stokje van hem over. Ernst Hutter maakte naam en faam in de Egerländer muziekwereld als muzikant bij Ernst Mosch, maar ook vooral in de jazz en Big Band wereld. De SWR Big Band en afgeleide combo’s draaide feitelijke op de mateloos populaire Ernst Hutter. Het meest succesvolle blaasorkest ter wereld met meer als 60 jaar traditie heeft onder de leiding van Ernst Hutter meer dan 800 concerten gegeven; wereldwijd in de grote concert-en theaterzalen. Met meer dan 45 miljoen verkochte muziekdragers zijn deze muzikanten de beste vertolkers van de Egerländermuziek, die vooral door Ernst Mosch zo bekend en geliefd is geworden.
 
 
Het Fest der Blasmusik is ontstaan als idee na een aantal blaaskapellen concoursen in Theater De Meenthe. Bezoekersaantallen liepen terug, een groot kwaliteitsverschil tussen de orkesten en sterke vergrijzing. Op initiatief van het theater is samen met de KNMO commissie blaaskapellen een nieuw concept bedacht waar spelen, plezier hebben naar elkaar kijken en luisteren en contact met het publiek hebben op nummer 1 staat. Dat concept sloeg direct aan en inmiddels staat in het najaar editie nummer 5 op de rol. Naar verwachting komen er 20 blaaskapellen overdag naar Steenwijk die dus in een festival vorm elk twee keer optreden. Na deze optredens is er een buffet en een voorprogramma met de Böhmerwald Kapelle uit Schinnen in de foyers. Om 20.15 uur starten Ernst Hutter & Die Egeländer Musikanten- Das Original- hun prachtige concert.Kaarten á € 40,- zijn te koop via www.demeenthe.nl voor het concert van Ernst Hutter. Een kaartje voor het festival overdag kost € 10,- en een dagkaart voor beide onderdelen kost € 44,-