Informatie workshop klein koper

Op zaterdag 18 februari 2023 organiseren wij een workshop voor trompet en bugel. Wij hebben Christelle van de Berg (trompet) en Thijs Musch (bugel) bereid gevonden om deze workshops te leiden. Hun biografie leest u onder het inschrijfformulier.
Beide musici spelen in het orkest van de Koninklijke Militaire kapel“Johan Willem Friso” uit Assen.

Tijdens deze dag zal er gewerkt worden aan ademsteun, warming-up, technische vaardigheden, flexibiliteit en samenspel.
Alle onderwerpen zullen – eventueel met een verdieping – worden toegepast in het repertoire.

Locatie:
MFA Het Schakelveld
Witterhoofdweg 1a
9405 HX ASSEN

Deelnamekosten zijn deze keer maar € 15,00 p.p. en dient gelijktijdig met de aanmelding overgemaakt te worden op rekeningnummer:
IBAN: NL52 RABO 0163 6211 44 t.n.v Stichting Activiteiten Muziekbond

Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Programma
09.00 uur Voorbespreking Workshopleiders met de MGD
09.30 uur Ontvangst deelnemers met koffie en of thee
10.00 uur Welkomstwoord door organisatie
10.05 uur Mededeling en invulling van de twee Workshops
10.15 uur Aanvang Workshops
12.30 uur Lunch
13.30 uur Voortzetting Workshops
16.00 uur Presentatie van de Workshops ( a) Trompet/Cornet b) Bugel met een gezamenlijke concert afsluiting)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van de MGD via secretaris@mgdonline.nl
Tel. 0592-343087 / 06-53973570

Opgave workshop klein koper
Biografie Christelle van den Berg


Christelle start haar muzikale loopbaan op 11-jarige leeftijd als ze begint met trompetles op de muziekschool in Bergen op Zoom. Al snel werd duidelijk dat ze hier verder mee wilde gaan. Tijdens haar middelbare school begon zij de vooropleiding trompet aan het Tilburgs Conservatorium. Op 17-jarige leeftijd werd zij aangenomen op het Koninklijke Conservatorium te Den Haag bij Ad van Zon.

Christelle studeerde af in 1996 als docerend musicus en in 2000 als uitvoerend musicus. Tijdens haar studie remplaceerde Christelle bij vele symfonie orkesten o.a. Rotterdams Philharmonisch Orkest, Radio Symfonie Orkest en het Nederlands Ballet Orkest.
In 2000 heeft ze een jaar lang de eerste trompettist vervangen van de Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag. In 2002 kreeg Christelle een vaste aanstelling als 1e trompettist/cornettist bij de “Johan Willem Friso” kapel in Assen die in 2005 overgegaan is in Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso”. Sinds 2013 is Christelle docent trompet voor DoMu studenten aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.


Biografie Thijs Musch


Thijs begon zijn muzikale carrière op zesjarige
leeftijd op cornet bij het Leger des Heils. Vanaf zijn negende ontving hij de
muzieklessen op de muziekschool van Deventer, waar hij binnen drie jaar zijn B, C en D diploma behaalde. Op 13 jarige leeftijd werd hij toegelaten tot
de jeugdklas van het conservatorium, waar hij in 1995 zijn voltijd studie klassiek trompet startte bij Susan van Opstal. In 1999 behaalde hij zijn Bachelor diploma klassiek trompet.


Thijs vervolgde zijn trompetstudie bij trompettist Jos Verspagen en in 2001 studeerde hij af voor de Masteropleiding.
Al tijdens zijn studie is de passie voor het dirigeren ontstaan en startte hij met een Bachelor opleiding in 1996 bij Dirk Annema, Gert Jansen en
Tijmen Botma. In 2000 behaalde hij zijn diploma.
Na wat jaren ervaring op te hebben gedaan begon hij in 2007 met zijn Masteropleiding HaFaBra-directie bij Hennie Ramaekers, in 2009 studeerde hij cum laude af voor deze studie met medewerking van het groot harmonieorkest “Wilhelmina” uit Glanerbrug.

Na zijn trompetstudie werkte hij een aantal jaar als freelance trompettist voor onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Holland Symfonia, de Johan Willem Friso Kapel en vele andere orkesten.
Tegenwoordig werkt hij als trompettist bij de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso”. Daarnaast is hij dirigent van drie muziekverenigingen: chr. Muziekvereniging Euphonia uit Wilsum, Muziekvereniging Excelsior uit Twello en Harmonie Caecilia uit Veenendaal.