MGD Solistenconcours op de schop –

talent

 

talent-2Voor de selectie van dat talent wil de bond de weg naar het MGD kampioenschap aanpassen aan de manier waarop onze verenigingen/federaties dat tegenwoordig organiseren. Tot nu toe moest je je inschrijven voor het MGD solistenconcours, waarna de allerbesten worden uitgenodigd voor de Nederlandse Kampioenschappen. Met deze nieuwe opzet zoeken we aansluiting bij de lokale solistenconcoursen, zoals onze verenigingen die zelf intern of binnen een federatie of zelfs binnen de muziekopleiding organiseren. De talenten sturen videos  van hun optredens om mee te dingen naar het MGD kampioenschap. 

Deelnemers (solisten en ensembles tot maximum 8 personen) kunnen zich inschrijven in de categorieën Jeugddivisie, 5de t/m 1ste divisie. De ingestuurde video worden beoordeeld door een deskundige jury die de beste optredens uitnodigen voor het MGD Kampioenschap. Daarnaast worden de videos geplaatst op de FaceBook pagina ” MGD zoekt talent”, waarbij degene met de meeste “Likes” een Wildcard kan verdienen. De meest getalenteerde muzikanten worden op deze manier geselecteerd en uitgenodigd voor de MGD-finale.

De finale vindt plaats rond mei van elk jaar. De jury-beoordeling wordt direct aansluitend op je optreden mondeling toegelicht. Per divisie mogen de beste kandidaten – mits een minimum aantal van 85 punten is behaald- naar het landelijk concours en krijgen een Goldcard van de Fulkaan Simmer Akademy waar je allerlei masterclasses kunt volgen.