Wout Eshuis stelt zich voor

Sinds een aantal maanden ben ik de nieuwe voorzitter van de Muziekbond Groningen en Drenthe (MGD).

Het lijkt me goed dat ik mezelf voorstel aan jullie als leden van de MGD.

Ik ben Wout Eshuis, geboren en getogen in Hoogeveen. Al 30 jaar getrouwd met mijn vrouw Monique en onze twee kinderen zijn Sophie en Jorn. Ook zijn zij allemaal heel actief binnen de muziek, we zijn al jarenlang verbonden aan Orkestvereniging Hoogeveense Harmoinie, ondanks het feit dat we al jaren niet meer in Hoogeveen wonen. We wonen in het Overijsselse De Krim waar onze hond Welsh terrier Suus ons gezin compleet maakt.

Ik begon bij de Hoogeveense Harmonie als 5 jarig jongetje naar voorbeeld van mijn vader, moeder en broer. Al snel werd ik lid van het NJHO (Nationaal Jeugd Harmonie Orkest) onder leiding van een van mijn grote voorbeelden Jan Cober. In Drenthe heb ik 10 jaren samen met Nico Sieffers de jeugd studiedagen geleid wat mij heel veel plezier heeft geven en waarvan ik heel erg veel heb geleerd.

In het dagelijks leven ben ik directeur in het primair onderwijs en werk ik als directeur op openbare basisschool De Schuthoek in de twee nieuwste stadsdelen van Hoogeveen: De Schutlanden en Erflanden. Ik ben orkestmanager van de Hoogeveense Harmonie maar heb ook jarenlang zitting gehad in de Raad van Toezicht van Facet in Emmen en ik heb 7 orkesten en jeugdorkesten onder mijn hoede gehad.

Mijn studietijd heb ik doorgebracht op de conservatoria van Zwolle en Rotterdam, waar ik trombone en harmonie- en fanfaredirectie heb gestudeerd. Tot mijn 30e heb ik dan ook fulltime gewerkt als dirigent, docent en jurylid. Ik ken de muziekwereld dus van verschillende kanten en nu ik na 40 jaar te hebben gedirigeerd heb besloten om het op dat gebied wat rustiger aan te doen kwam de vraag vanuit de MGD of ik iets zou kunnen en willen betekenen voor de muziekwereld in onze mooie provincies Groningen en Drenthe. En daar heb ik volmondig ja op gezegd, omdat ik van mening ben dat er ook organisatorisch werk aan de winkel is.

Ik werk nu samen met een enthousiast bestuur waaronder ook een aantal doelgroepen vallen. We zijn verantwoordelijk voor de blaasmuziek, de blaaskapellen, SMP (show, mars en percussie), MTC (majorette, twirl en color guard) en niet te vergeten E&J (jeugd en educatie).

De eerlijkheid gebied me ook te zeggen dat een aantal bestuursleden van de MGD zichzelf zo langzamerhand iets te oud vindt om nog jarenlang mee te kunnen en de belangen van jullie als verenigingen goed te kunnen blijven behartigen. Daarom zijn we naarstig op zoek naar nieuwe aanwas om nieuwe ideeën, plannen en input te krijgen.

Mijn visie als voorzitter is wel dat we goed naar het werkveld moeten luisteren om onze activiteiten daar op af te stemmen. Dan kweken we meer betrokkenheid bij onze muziekwereld in het algemeen en de MGD in het bijzonder. Dus heb je ambitie en wil jij aan het roer staan voor mooie muzikale activiteiten in jouw regio? Meld je dan bij de MGD en we gaan in gesprek! Hoe mooi zou het zijn dat we met veel vertrouwen naar de toekomst kunnen kijken met nieuwe/jonge mensen om ervoor te zorgen dat we hier allemaal beter van worden! Ik daag je uit😉