Verslag en uitslag MGD zoekt Talent 2023

Zaterdag 3 juni was Theater De Winsinghhof in Roden voor de tweede keer het toneel van MGD zoekt Talent. Na drie jaar afwezigheid konden we dit prachtige evenement eindelijk weer organiseren. Er waren nog niet veel deelnemers, maar het begin is er weer en de deelnemers die er waren hebben we een leuke ochtend bezorgd.

We hadden in totaal 11 deelnemers die het podium betraden voor een oordeel van de jury, in persoon van Dick Bolt. Afwisselend blaasmuziek en slagwerk werd er gespeeld in diverse divisies. De presentatie lag in handen van Harma Hulzebos. Harma stelde de (veelal jonge) kandidaten op hun gemak door een kort gesprekje met ze te hebben over onder andere hun hobby’s naast de muziek. Na de introductie speelde de kandidaat zijn of haar stuk en daarna was het meestal even wachten tot de jury klaar was met schrijven. Daarna voorzag Dick Bolt de kandidaat op een leuke manier van kritisch, maar bovenal opbouwend commentaar. Er waren zelfs enkele kandidaten die na wat tips van hem nog even een stukje mochten laten horen met toepassing van het zojuist vertelde. En je kon gelijk het verschil horen! Het is eigenlijk wat ongebruikelijk om dat te doen, maar gezien het aantal deelnemers wilden we de kandidaten net even wat extra’s meegeven. Dit was echt een meerwaarde voor zowel de kandidaat als voor het publiek.

Een aantal deelnemers had ook een filmpje ingestuurd die vooraf beoordeeld was door een conservatoriumstudent. De kandidaat kreeg dan wat tips om aan te denken voor het optreden van vandaag. Het was mooi om te zien dat alle kandidaten deze tips ter harte hebben genomen, chapeau!

Een succes was het zeker, want er zijn alleen maar 1e prijzen uitgedeeld. De hoogste punten gingen naar Robert Postma, die met zijn euphonium maar liefst 88 punten scoorde in de 3e divisie. Ook Mirjam Dijks werd in de 1e divisie met haar marimbaspel beloond met 88 punten.

Voor de drie hoogst geëindigden was er nog een extra prijs, namelijk een les van een docent van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Deze prijs ging naar, Menke Ubbens, Sigrid Westerhof en Robert Postma.

Hieronder de volledige lijst met deelnemers en de jurywaardering. De foto’s van deze ochtend zijn te vinden onder het kopje ‘media’, of door hier te klikken.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde ochtend en hopen volgend jaar weer MGD zoekt Talent te organiseren met nog meer deelnemers!

NaamVerenigingDivisieInstrumentPntPrijs 
Fabian AalbersSlagwerkensemble – AppingedamIntroductiekleine trom831ste 
Anouk WindAmicitia – MusselkanaalIntroductiebugel821ste
Tim van der MolenImmanuël – UithuizermeedenIntroductiecornet821ste 
Jari WindAmicitia – MusselkanaalIntroductiealthoorn851ste
Leonie PijperSlagwerkensemble – Appingedam Introductiexylofoon841ste*
Jaylinn DokterSlagwerkensemble – Appingedam Introductiexylofoon821ste
Mirjam DijksCrescendo – Excelsior5detrompet821ste*
Menke UbbensS.D.G. – Uithuizermeeden3desnaredrum861ste
Robert PostmaImmanuël – Uithuizermeeden3deeuphonium881ste
Sigrid WesterhofAMDG – Beilen2debugel861ste*
Mirjam DijksCrescendo – Excelsior1stemarimba881ste
Divisiewinnaars voor slagwerk en blazers kregen een beker, deze deelnemers hebben een * achter hun naam.